luni, 12 martie 2012

Politia internetului inchide ThePirateBay



Oamenii din spatele site-ului The Pirate Bay sunt pe punctul de a incasa o lovitura puternica de la autoritatile suedeze, care ar fi primint mandate si urmeaza sa le inchida serverele. Reprezentantii site-ului au aflat ca vizate sunt nu doar acestea, ci si domeniul thepiratebay.se.

Torrentfreak.com aminteste de raidul din 2006, cand 65 politisti suedezi au intrat in data center-ul din Stockholm. 4 persoane care aveau legatura cu site-ul au fost atunci condamnate, insa Pirate Bay a continuat sa functioneze.

Autoritatile au inceput sa primeasca si mai atent site-ul dupa ce acesta s-a mutat la domeniul .se.


Echipa The Pirate Bay are informatii potrivit carora doi procurori temuti, specializati in cazuri de piraterie online, se vor ocupa de caz: Frederick Ingblad si Henrik Rassmusson.

Nu e de mirare ca baietii de la The Pirate Bay stiu ca li se pregateste ceva. Si in 2006 aflasera ca urmeaza sa fie saltati, prin urmare fondatorul site-ului a facut un backup al datelor pentru ca pagina sa ramana activa si dupa ce politia va interveni; si exact asa s-a intamplat.

The Pirate Bay este si in atentia Biroului de Comert al SUA, care l-a asezat intre site-urile de pe care se descarca cele mai multe filme si melodii ilegale. Deci nu e exclus ca la actiune sa participe si autoritati americane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu